Istuta sinäkin Tulevaisuuden kuusi 100-vuotiaalle Suomelle. Maamme juhlii pyöreitä vuosiaan vuonna 2017. Voit tilata kuusentaimen olemalla suoraan yhteydessä lähelläsi olevaan 4H-yhdistykseen.

Kun Suomi itsenäistyi 1917, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi. Tämä puu istutettiin Helsingin Kaivopuistoon vuonna 1931. Kun Suomi täytti 50 vuotta 1967, istutettiin yli 30 000 Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta, eri puolille Suomea. Kun Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, istutetaan Tulevaisuuden kuusia. Kuusentaimet tulevat paikallisilta metsänhoitoyhdistyksiltä. Näin saadaan varmistettua paras ja kestävin taimiaines kullekin paikkakunnalle.

Voit tilata Tulevaisuuden kuusen taimen ottamalla yhteyttä lähelläsi olevaan 4H-yhdistykseen. Valtakunnallinen tilausmahdollisuus on päättynyt.

Valtioneuvoston kanslia on valinnut Tulevaisuuden kuusi -kampanjan Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.

Tulevaisuuden kuusi -juhlapaketti sisältää

kuusentaimen (ei myydä erikseen, vain osana pakettia). Taimi on kullakin paikkakunnalla paikallista kestävää kantaa.

Tulevat kuuset

 

 

 

 

Tulevaisuuden kuusi -kuparilaatan, jossa on tilaa omalle kaiverrukselle
(ruuvattava, koko: 12 x 18)
Skaalattu laatta nettiin

 

 

 

 

 

 

 

Tulevaisuuden kuusi -kirjan.

Pelkka kirja

 

 

 

 

 

 

 

Juhlakirjassa runoilija Heli Laaksosen sukupolvikertomus kuiskii kuusien tarinaa ja tietokirjailija Iiris Kalliola muistuttaa metsiemme merkityksestä. Kirjaan on koottu myös vuonna 1917 kasvatetun Itsenäisyyden kuusen ja tämän siemenistä kasvatettujen jälkeläisten, Kotikuusien, historiaa. Tärkeässä roolissa ovat myös koululaisten tarinat, runot ja mietelmät kuusista ja metsistä.

Paketin hinta on 100 euroa (tuote on arvonlisäveroton).

Pakettien myynnistä vastaavat kampanjassa mukana olevat 4H-yhdistykset/4H-nuoret. Niiden tuotto menee Suomen kulttuurirahaston alaisuuteen perustettavaan rahastoon, joka rahoittaa lasten ja nuorten  metsä- ja ympäristökasvatusta.

Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluvalla Tulevaisuuden kuusella on merkittävä tukija, sillä Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on sen suojelija.

Kampanjaa toteuttaa ENO-verkkokoulun tuki ry.

Lue lisää kampanjasta:

Tulevaisuuden kuusi- kampanjasivustolta
Facebookista

Lisätietoja:

Mika Vanhanen, ENO-verkkokoulun tuki, p. 040 507 0725, info(a)enoprogramme.org
Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto, p. 044 783 0305, juha.ruuska(a)4h.fi. Juha Ruuska vastaa kampanjasta 4H-yhdistysten suuntaan.

 

 

 

 

 

Suomen Kulttuurirahasto logo

 

 

customLogo.gif

Tallenna

Tallenna

Tallenna