Juhlimme 4H:ssa 100-vuotiasta Suomea Safkasynttäreiden, Tulevaisuuden kuusen istuttamisen ja 4H-metsiköiden perustamisen merkeissä. Juhlatapahtumiin osallistuvat lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja kylät, kunnat, kaupungit sekä kaikki vapaaehtoiset.

Safkasynttärit Suomelle – lasten villiruokajuhlat 100-vuotiaalle!

Pienet, 6–12-vuotiaat, 4H-kerholaiset järjestävät yhdessä kerhonohjaajan kanssa keväiset, vehreät synttäripippalot juhliakseen 100-vuotiasta Suomea. Pöytä katetaan suomalaisen kevään parhailla herkuilla, kuten nokkossipseillä, vuohenputkimuffinsseilla ja villiyrttismoothiella. Lapset osallistuvat villiyrttien keräämiseen ja valmistavat ruoat yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Tarjolla on monenlaista herkkua, joista osan reseptit ovat lasten TOP-tehtäväsivustolla.

Mukaan synttärijuhliin kutsutaan sisarukset, vanhemmat ja isovanhemmat. Osa 4H-kerhoista järjestää myös isommat, yhteiset synttäripippalot, joihin kutsutaan mukaan koko kylän väki!

Tavoitteena on, että lapset tutustuvat omien tekojensa ja oivallustensa kautta Suomen historiaan ja erityisesti ruoan tuotantoon ja luonnosta saataviin raaka-aineisiin.

Safkasynttärit on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

#safkasynttärit

Tutustu tarkemmin

Jokainen voi istuttaa Tulevaisuuden kuusen

Vanhemmilla on mahdollisuus kunnioittaa itsenäisen Suomen historiaa ja kertoa siitä myös lapsille istuttamalla yhdessä Tulevaisuuden kuusi esimerkiksi kotipihaan. Me kaikki voimme tukea kestävää kehitystä ja vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta. Kuusipaketin, joka sisältää myös muistolaatan, voi tilata jokainen 4H:n internetsivujen kautta.

Tulevaisuuden kuusi jatkaa vuonna 1917 kylvetyn Itsenäisyyden kuusen perinnettä.

Tulevaisuuden kuusi -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

#tulevaisuudenkuusi

Tutustu tarkemmin

Tilauslomake 4H:n internetsivuilla

Metsäkasvatusta 4H-metsiköitä istuttamalla

Lasten ja nuorten kanssa istutetaan taimia 4H-metsiköihin, joita on perustettu 1920-luvulta alkaen eri puolille Suomea. Paikalliset 4H-yhdistykset perustavat myös uusia metsiköitä. Istutustempauksia järjestetään erilaisissa tapahtumissa, lasten ja nuorten metsäpäivillä ja koulujen metsätapahtumien yhteydessä.

Istutustapahtumien avulla haluamme lisätä lasten ja nuorten metsätietämystä, vahvistaa luontosuhdetta sekä rakentaa yhteisöllisyyttä paikkakunnalla. 4H-harrastus tukee lasten ja nuorten terveen ja välittävän luontosuhteen rakentamista sekä kiinnostusta omaan lähiympäristöön.

Osaan 4H-metsiköistä perustetaan myös geokätkö.

#4H_metsikkö

Tutustu tarkemmin