Akin hyvä pönttöteko

4H-yrittäjät haastettiin tekemään hyviä tekoja. Samalla etsimme kaikkein sykähdyttävintä tekoa. Sellaiseksi nousi Aki Parviaisen pönttöprojekti.

Aki Parviainen on 17-vuotias lukiolainen Seinäjoelta. Hän toteutti joukkorahoituskampanjan, jonka turvin hän pystyi lahjoittamaan linnun- ja lepakonpönttöjä Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistykselle. Samalla hän pystyi rahoittamaan oman verkkokaupan perustamista.

Alun perin idea linnunpönttöjen tekemiseen 4H-yrittäjänä lähti Miljoona linnunpönttöä -kampanjasta. Akin perhe osti kaupasta linnunpöntön, jota piti kuitenkin aika paljon korjailla ennen puuhun ripustamista. Aki keksi, että niitä voisi tehdä laadukkaammin itse, ja myös myyntiin. Yrittäjyyttä Aki suosittelee kaikille nuorille: ”Yrittäjyys antaa paljon, muutakin kuin rahaa. Yrittäjyys on mahdollisuus kehittää itseään ihmisenä”.

Aki Parviainen palkittiin hyvästä teostaan 200 euron lahjakortilla hänen itse valitsemaansa liikkeeseen. Palkinto ojennettiin Ready4bisnes -tilaisuudessa 3.10. Seinäjoella.

4H-yrittäjät juhlivat yhdessä sidosryhmien kanssa

Jyväskylään kokoontui satapäinen 4H-yrittäjien ja sidosryhmien joukko juhlimaan kymmenenvuotiasta 4H-yritystä, ensin toiminnallisen sparrauksen merkeissä, illalla juhlallisessa gaalassa. Hienon päivän mahdollistivat keskisuomalaiset yhteistyökumppanit sekä suurella sydämellä tapahtumaa tehneet 4H-toimihenkilöt. Lue lisää...

Haku: Itse tehty -rahaa nuorten omille projekteille

Onko teillä mainio idea, mutta rahaa sen toteuttamiseen niukasti? Nyt sitä on mahdollisuus saada hakemalla Itse tehty -rahaa. Hakuaikaa on lokakuun loppuun. Lue lisää...