4H-kerhojen hyvät teot!

Vuoden 4H-kerho -kilpailussa etsitään kerhoja, jotka tekevät hyviä tekoja omassa lähiympäristössään. Kilpailun tavoitteena on saada jokainen lapsi ymmärtämään hyvien tekojen ja kerhossa opittujen taitojen merkitys, niin oman elämänsä kuin koko lähiyhteisön kannalta. Lapset päättävät itse asian, jonka he haluavat nostaa valokeilaan.

Kisaan voi osallistua millä tahansa kerhon #yhdessä tekemällä hyvällä teolla. Myös Suomen juhlavuoden tärkeä teema olla ja tehdä #yhdessä. Voittajakerho palkitaan 4H-säätiön myöntämällä 500 euron rahapalkinnolla.

Professori Lea Pulkkinen kommentoi edellisen Vuoden 4H-kerho -kilpailun uutisoinnin yhteydessä 4H-kerhojen hyvien tekojen tempauksia. ”On hyvin ajankohtaista antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus nähdä, että he voivat tehdä hyviä asioita omassa lähiympäristössään. Se voi vähentää ahdistusta ja hätää, jota globaalit ongelmat synnyttävät ja joiden vähentämiseen omat voimat tuntuvat riittämättömiltä”.

Arviointi:

Arviointikriteerinä Vuoden 4H-kerho -kilpailussa on kerhon tekemä hyvä teko ja valokuvat. Kuvissa tulee muistaa julkaisuluvat niin vanhemmilta kuin kerholaisilta. Kilpailussa menestyneiden kerhojen kuvia käytetään 4H-järjestön viestinnässä.

1. Kuvan yhteyteen tulee liittää tarina hyvästä teostanne.
Kertokaa, mitä, missä ja milloin olette kerhon kanssa tehneet.

2. Valokuvan osalta arvioidaan erityisesti seuraavia asioita:
Kuvan kerronnallisuus. Miten kuva kertoo tarinaa siitä, mitä on saatu aikaan? Millaista liikettä ja rytmiä löytyy? Millainen fiilis kuvasta välittyy ja miten kerhon hyvä teko on saatu taltioitua kuvaan.

Kilpailuun osallistutaan valokuvalla ja tarinalla:

  • Valokuvan ja pienen tarinan voi julkaista yhdistyksen nettisivuilla, kerhon blogissa tai TOP-tehtäväsivustolla.
  • Täyttäkää tämän sivun alaosassa oleva lomake ja liitäkää mukaan kuva tai kuvan osoite ja kuvaus hyvästä teostanne.

Aikataulu:
Kilpailuun voi osallistua kesän tai syyskerhokauden aikana tehdyllä teolla. Kilpailuaikaa on vuoden 2017 loppuun. Lue tästä edellisen kilpailun tunnelmista.

Palkinnot:

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot

Vuoden 4H-kerho -kilpailu 2017 Hyvä teko

Lähetä tällä lomakkeella kuva 4H-kerhon hyvästä teosta. Käytämme kuvia ja kommentteja myös 4H:n viestintäkanavissa.
  • Pudota tiedostot tähän tai