Huumori muuttaa maailmaa

Nyt haetaan valokuvia hyvistä teoista, jotka ilahduttivat ja naurattivat kerholaisia. Tallenna hymyt ja hyvät hetket kuviin. Kerro, miksi kuvassa hymyillään tai nauretaan, missä tilanteessa kuva on otettu ja ketkä kuvassa hymyilevät/nauravat. Vuoden 4H-kerho -kilpailussa etsitään siis tänäkin vuonna kerhoa, joka onnistuu kuvaamaan syksyn hyvän tekonsa hauskalla ja vaikuttavalla tavalla.

Yhdessä tekeminen on kerhoissa tärkeintä ja kisaan voikin osallistua millä tahansa kerhon tekemällä hyvällä teolla.

Osallistuminen Vuoden 4H-kerho -kisaan on helppoa, jos olette esimerkiksi mukana myymässä Nenäarpoja. Minkälaisia arpamyyntitilanteita syksyn Nenäpäivä-kampanjan aikana 4H-kerhoissa koetaan? Tallenna kerhonne Nenäarpamyynnin mieleenpainuvin hetki ja osallistu kilpailuun. Pukeudutteko Nenäpäivän merkeissä naamiaisasuihin myydessänne arpoja, järjestättekö Nenäarpojen myyntitiskin keskeiselle paikalle ohikulkijoiden iloksi vai keksittekö jotain ihan omaa.

Arviointi:

Arviointikriteerinä Vuoden 4H-kerho -kilpailussa on paitsi valokuva, myös kerhon tekemä hyvä teko. Kuvissa tulee muistaa julkaisuluvat niin vanhemmilta kuin kerholaisilta. Kilpailussa menestyneiden kerhojen kuvia käytetään 4H-järjestön viestinnässä.

1. Kuvan yhteyteen tulee liittää tarina hyvästä teostanne.
Kertokaa, mitä, missä ja milloin olette kerhon kanssa tehneet.

2. Valokuvan osalta arvioidaan erityisesti seuraavia asioita:
Kuvan kerronnallisuus. Miten kuva kertoo tarinaa siitä, mitä on saatu aikaan? Millaista liikettä ja rytmiä löytyy? Millainen fiilis kuvasta välittyy ja miten kerhon hyvä teko on saatu taltioitua kuvaan. Kuvan tarkkuus ja laatu. Kuvan rajaus ja asettelu.

Kilpailuun osallistutaan valokuvalla ja tarinalla:

  • Valokuvan ja pienen tarinan voi julkaista yhdistyksen nettisivuilla, kerhon blogissa tai TOP-tehtäväsivustolla.
  • Ilmoittakaa osallistumisestanne sähköpostilla virpi.skippari@4h.fi ja liitäkää mukaan kuvan osoite ja kuvaus hyvästä teostanne.
  • Kuvan ja kirjallisen kuvauksen hyvästä teosta voi lähettää myös suoraan osoitteeseen virpi.skippari@4h.fi.

Aikataulu:
Kesän tai syyskerhokauden aikana otettu kuva tulee julkaista tai toimittaa sähköpostilla vuoden 2016 loppuun mennessä.

Palkinnot:

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot

Katso Vuoden 2015 kisakooste