Heitä rinkka selkään, nappaa makuupussi kainaloon ja suuntaa kansainväliselle leirille! 4H järjestää vuosittain jäsenilleen vähintään yhden leirin joko Suomessa tai ulkomailla.

 

Ruunaa © Anni Vesterinen
Ruunaa © Anni Vesterinen

Suomen 4H-liitolla on useita kansainvälisiä kumppaneita, joiden kanssa järjestetään kansainvälisiä leirejä.  Kumppanimme ovat pohjoismaat, Viro ja Venäjän Karjala.

Pohjoismainen 4H-leiri

Perinteikkäin on Pohjoismainen 4H-leiri. joka järjestetään joka toinen vuosi vuorotellen Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa.

PM-leiri on tarkoitettu 14 vuotta täyttäneille nuorille. Ohjelma on monipuolista ja viihdyttävää: luvassa on avajaisseremonia, pelejä, retkeilyä, workshopeja, lentopalloa, iltaohjelmaa ym. Saat varmasti ikimuistoisia elämyksiä ja ystävystyt uusiin ihmisiin. Hauskaa ja kivaa tulee siis olemaan, lähde rohkeasti mukaan! Nuorimmat PM-leirille osallistuvat ovat siis 14-vuotiaita, mutta yhtä lailla mukana on 25-vuotiaita nuoria eri maista. Näille leireille osallistuu n. 1500 nuorta ja usein ne ovat täysin nuorten suunnittelemia ja toteuttamia!

Pääset mukaan johonkin tosi isoon 4H happeningiin! Seuraa Kansainvälinen 4H Facebook sivua.

 

City-leiri Petroskoissa – Äänisen rannalla

City-leirille pääsee mukaan jo 13-vuotiaat. Tosin leirin keski-ikä on 15-16 vuotta. Tälle leirille lähtee Suomesta noin 10-15 hengen porukka ja Karjalan 4H:n edustajia on leirillä noin. 20.

Leirin ohjelma on monipuolinen, sisältää kulttuuria, retkeilyjä, hyväntekeväisyyttä ja hauskaa yhdessäoloa.  Neljä päivää hujahtavat tosi nopeasti ja taatusti saat uusia ystäviä.

” Jokaisen suomalaisen nuoren pitäisi osallistua tälle leirille”

 

 

 

 

Lisätietoja: Päivi Haapasalo, paivi.haapasalo(at)4h.fi, 044 783 0306

Kuvia pohjoismaiselta leiriltä 2015 Suomesta:

 

Photogallery of Nordic 4H Camp

Lue lisää 

Radio Nordic

Lue lisää