Heitä rinkka selkään, nappaa makuupussi kainaloon ja suuntaa kansainväliselle leirille! 4H järjestää vuosittain jäsenilleen vähintään yhden leirin joko Suomessa tai ulkomailla.

 

Ruunaa © Anni Vesterinen
Ruunaa © Anni Vesterinen

Suomen 4H-liitolla on useita kansainvälisiä kumppaneita, joiden kanssa järjestetään kansainvälisiä leirejä.  Kumppanimme ovat pohjoismaat, Viro ja Venäjän Karjala.

Pohjoismainen 4H-leiri

Perinteikkäin on Pohjoismainen 4H-leiri. joka järjestetään joka toinen vuosi vuorotellen Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa.

PM-leiri on tarkoitettu 14 vuotta täyttäneille nuorille. Ohjelma on monipuolista ja viihdyttävää: luvassa on avajaisseremonia, pelejä, retkeilyä, workshopeja, lentopalloa, iltaohjelmaa ym. Saat varmasti ikimuistoisia elämyksiä ja ystävystyt uusiin ihmisiin. Hauskaa ja kivaa tulee siis olemaan, lähde rohkeasti mukaan! Nuorimmat PM-leirille osallistuvat ovat siis 14-vuotiaita, mutta yhtä lailla mukana on 25-vuotiaita nuoria eri maista. Näille leireille osallistuu n. 1500 nuorta ja usein ne ovat täysin nuorten suunnittelemia ja toteuttamia!

Pääset mukaan johonkin tosi isoon 4H happeningiin!

 

City-leiri Petroskoissa – Äänisen rannalla

City-leirille pääsee mukaan jo 13-vuotiaat. Tosin leirin keski-ikä on 15-16 vuotta. Tälle leirille lähtee Suomesta noin 10-15 hengen porukka ja Karjalan 4H:n edustajia on leirillä noin. 20.

Leirin ohjelma on monipuolinen, sisältää kulttuuria, retkeilyjä, hyväntekeväisyyttä ja hauskaa yhdessäoloa.  Neljä päivää hujahtavat tosi nopeasti ja taatusti saat uusia ystäviä.

” Jokaisen suomalaisen nuoren pitäisi osallistua tälle leirille”

Palaute kansainväliseltä leiriltä

 

 

 

Lisätietoja: Päivi Haapasalo, paivi.haapasalo(at)4h.fi, 044 783 0306

Kuvia pohjoismaiselta leiriltä 2015 Suomesta:

 

Photogallery of Nordic 4H Camp

Lue lisää 

Radio Nordic

Lue lisää