Puuhailetko mielelläsi lasten kanssa? Oletko idearikas ja innostava? Oletko ehkä itse käynyt kerhoa ja haluaisit nyt jatkaa kerhonohjaajana? Tule kerhonohjaajakoulutukseen!

Osaava kerhonohjaaja -koulutuksessa opit

  • ryhmän muodostumisesta, ohjaamisen haasteista ja ohjaajan rooleista
  • kerhokauden suunnittelua
  • leikkejä ja muita hyödyllisiä menetelmiä
  • huolehtimaan kerhon turvallisuudesta

Osaava kerhonohjaaja -koulutus on kestoltaan kaksi päivää (16 tuntia).

Koulutuksen ensimmäinen päivä: Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ensimmäinen päivä (8 h) muodostaa perusrungon kerhonohjaajien kouluttamiselle. Se koostuu aiheista ja sisällöistä, jotka ovat yhteisiä kaikille kerhotoimintaa järjestäville tahoille. Tähän koulutuksen ensimmäiseen päivään voivat osallistua kaikki kerhonohjaajakoulutuksesta kiinnostuneet henkilöt ja tahot. Koulutukseen sisältyy Osaava kerhonohjaaja -opas.

Koulutuksen toinen päivä: Toinen koulutuspäivä perehdyttää ohjaajat 4H-kerhojen ohjaamiseen ja se muodostuu kahdesta osiosta. Ensimmäinen osio Kerhonohjaajana 4H-yhdistyksessä (4h) koostuu 4H-järjestöön tutustumisesta ja yhdistyskohtaisista kerhotoiminnan käytänteistä. Toinen osio TOP-tehtäväsivuston käyttö (4h) perehdyttää TOP-tehtävien hyödyntämiseen kerhotoiminnassa. Toinen koulutuspäivä voidaan järjestää myös kahtena erillisenä 4 tunnin osiona.

Kerhonohjaaminen on luovaa, itsenäistä ja palkitsevaa puuhaa, josta voi myös tienata rahaa.

Digitaalinen osaamismerkki ja todistus

Kun olet suorittanut Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ensimmäisen päivän (8 tuntia), saat todistuksen ja voit hakea digitaalista osaamismerkkiä. Kun olet suorittanut myös Osaava kerhonohjaaja koulutuksen toisen päivän (yhteensä 16 tuntia) voit toimia 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana tai apuohjaajana. 4H-kerhon ohjaajana pääset hyödyntämään erikoisosaamistasi tai kiinnostustasi esimerkiksi askarteluun, eläimiin, kokkaamiseen tai metsään. Minkälaista kerhoa sinä haluaisit ohjata?

osaamismerkki_osaavakerhonohjaaja2016NETTI

Hae digitaalista osaamismerkkiä. Osaamismerkin avulla voit näyttää osaamisesi erilaisissa sähköisessä välineissä erityisesti työtä hakiessasi. Osaamismerkin hakemista varten tarvitset kurssilta saamasi koodin sekä Open Badge Passport -tilin. Open Badge Passportiin voit vastaanottaa myös muiden kuin 4H:n myöntämät digitaaliset osaamismerkit.

Tästä klikkaamalla pääset osaamismerkin hakulomakkeeseen.

Syötä lomakkeeseen kurssilla saamasi koodi sekä muut kysyttävät tiedot. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit hakea merkin. Joskus viesti eksyy, joten kannattaa kurkata myös roskapostikansio. Merkki liitetään automaattisesti Open Badge Passport –tiliisi.

4H-kerhonohjaaja

  • on yli 13-vuotias (jokainen yhdistys päättää itsenäisesti alaikärajan kerhonohjaajalle)
  • on vastuuntuntoinen ja luotettava
  • keksii mielellään tekemistä lapsille
  • on suorittanut 4H:n kerhonohjaajakoulutuksen

Kysy lähimmästä 4H-yhdistyksestä, milloin paikkakunnallasi järjestetään seuraava kerhonohjaajakoulutus.