Tarvitsetko apua yritykseesi lyhyeksi aikaa tai silloin tällöin? Onko sinulla projekti kesken, jossa tarvitsisit lisäkäsiä? Ota avuksesi reipas 4H-nuori, joka on tutustunut työelämän pelisääntöihin.

Työelämän pelisääntöihin nuoret ovat tutustuneet 4H:n Ajokortti työelämään -kurssilla, jossa he ovat saaneet tiedot työnhausta, työsopimuksista, verotuksesta ja muista työelämän pelisäännöistä. Jo lähes 25 000 nuorta on suorittanut Ajokortti työelämään -kurssin.

Sinulla on mahdollisuus antaa nuorelle ensimmäinen työkokemus ja tukea hänen uravalintaansa. Sinun avullasi nuori saattaa löytää oman polkunsa opiskelemaan tai työhön. Monet ammatit ja työtehtävät ovat nuorille vieraita, sillä nuoret eivät välttämättä saa ensimmäisiä kesätyökokemuksia kovin aikaisin.

Anna siis nuorelle mahdollisuus!

Mitä nuori voi tehdä

Osa nuorista on osallistunut myös 4H-työelämäkursseihin, joilla he perehtyvät käytännönläheisesti erilaisiin työtehtäviin. Työelämäkursseja ovat lastenhoitokurssit, koiranhoitokurssit, kotityökurssit, pihatyökurssit, metsätyökurssit ja osaava kerhonohjaaja -koulutus. Vuosittain nuoret osallistuvat 10 000 yksittäiseen neljän tunnin työelämäkurssiin.

4H-nuoret ovat omaksuneet järjestön tekemällä oppimisen tavan tehdä töitä, joten he ovat innokkaita oppimaan uusia asioita.
Ota yhteyttä sinua lähellä olevaan 4H-yhdistykseen ja kysy lisätietoja 4H-nuorista, jotka voisivat olla kiinnostuneita tulemaan yritykseesi töihin. 4H-yhdistys on hyvä kumppani, joka hoitaa työnantajavelvoitteet.

Avuksesi 4H-yrittäjä

4H:ssa on myös useita yli 13-vuotiaita nuoria, jotka ovat tutustuneet yrittäjän elämään ja arkeen perustamalla oman 4H-yrityksen. Osa 4H-yrityksistä on muuttunut varsinaisiksi yrityksiksi, mutta iso osa nuorista on työllistänyt itsensä kesän ajaksi. 4H-yritys on työväline, jonka avulla nuori saa mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä henkilökohtaisen yritysohjaajan opastuksella.

Tutustu 4H-yrityksen perustamiseen ja 4H-yrittäjiin.